top of page

Hva er Kampkunst?

Når du hører ordet kampkunst, tenker du mest sannsynelig på folk som har hvite pyjamaser og fargede belter som slår og dreper hverandre. Vi kan fortelle at dette er en utbredt misforståelse /overdrivelse. På The Art of Peace finner du ingen slåsskjemper. Du skal ikke være en slåsskjempe for å delta - og du blir heller ikke noen slåsskjempe.

Kampsport hvor man kjemper mot andre og trener hardt for å vinne medaljer, er kampkunstens fokus ganske annerledes. Kampkunst er kampen med seg selv. Gjennom kampkunsten utdanner du deg til en "hvit kriger", ved å forbedre ditt daglige liv.

En "Hvit kriger" vet at det er to på innsiden. Alle mennesker har indre konflikter - og det er denne konflikten som er den sanne kampen. De gamle mesterne visste at det var større sjanse for å drepe seg selv før de møtte fienden. Det antas at kampkunsten stammer fra den buddhistiske munken, Bodhi Dharma ca. 500 e.Kr.

I kampkunsten arbeider en med 108 dødsynder, som frarøver en muligheten til å leve i nåtiden. Å leve i nåtid er målet. Det er her man føler livet - det er her man er til stede. De fleste mennesker i dag er "døde". De lever enten i fortiden eller i fremtiden. De står i gamle konflikter og stress med planer for i morgen. De 108 dødsyndene er kokt ned til de fem synder: sinne, stolthet, lyst, misunnelse og dumhet.

Kampkunst er en vei - en vei til å bli et menneske i balanse. Veien inneholder østens filosofi og kunnskapen om kropp, sinn og sjel.

The Art of Peace er kunst, ikke sport.

I sporten konkurrerer du mot andre.

I kunsten kjemper du mot deg selv.

bottom of page